Středa, 24 dubna, 2024
9.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemRoudnické dopravní hřiště bude o prázdninách uzavřené

Roudnické dopravní hřiště bude o prázdninách uzavřené

Roudnice nad Labem – Se závěrem školního roku bylo dnes naposledy v provozu dětské dopravní hřiště u 3. ZŠ Školní. V rámci výuky i pro veřejnost se znovu otevře až po letních prázdninách.

Roudnické dopravní hřiště u 3. ZŠ Školní již pátým rokem dětem slouží jako místo prvního praktického seznamování s bezpečným pohybem na veřejných komunikacích. V rámci výuky ho využívají především uzavřené školní kolektivy místních mateřských a základních škol. Pod vedením proškoleného správce hřiště a pedagogického dozoru tak mají ty nejlepší podmínky pro naučení se všem pravidlům, která budou v reálném provozu potřebovat. Ať už pěšky nebo na zapůjčených kolech či koloběžkách. Se závěrem školního roku se však dopravní hřiště dočasně uzavírá a otevře se až po letních prázdninách.

„Aktivity na dopravním hřišti se v rámci školní výuky i mimo ni u dětí těší velké oblibě. Proto, i když bylo vybudováno především se záměrem vytvoření prostoru pro kolektivy s pedagogickým dozorem, může ho běžně navštěvovat i veřejnost. O prázdninách, kdy je provoz areálu spolu s výukou přerušen, se však na hřišti bohužel často shlukují lidé i za účely, ke kterým neslouží. Vytvářejí přitom prostředí, do kterého rodič s dítětem často raději nejde. Ponechat hřiště bez dozoru správce v běžném rozsahu se přitom ukázalo jako obtížně proveditelné. Právě proto se otevře až s novým školním rokem,“ vysvětlil situaci místostarosta Jiří Řezníček.

Toto je tisková zpráva města Roudnice nad Labem.

Autor: Jan Vancl

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -