Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyRoudnice dá postiženým jihomoravským obcím 1 milion korun

Roudnice dá postiženým jihomoravským obcím 1 milion korun

Roudnice nad Labem – Město Roudnice nad Labem dá jihomoravským obcím, které ve čtvrtek nejvíce  zasáhlo tornádo, 1 milion korun. Kvůli schválení daru zastupitelstvo mimořádně zasedne v pátek 2. července. Peníze by měly být rozděleny mezi  obce Lužice a Mikulčice na Hodonínsku, Moravskou Novou Ves a Hrušky na Břeclavsku.

„Ze záběrů ve sdělovacích prostředcích nás všechny mrazí. Silně vnímáme tragédii rodin, které v okamžiku přišly o střechu nad hlavou, či dokonce své blízké. Vzhledem k mimořádné vážnosti této krizové situace jsme se bezodkladně rozhodli nejhůře zasažené obce podpořit milionem korun. V těžkých situacích musíme držet při sobě a finanční pomoc je nejrychlejší cestou, jak může město i každý jednotlivec pomoci v pro nás vzdálenějším regionu,“ řekl František Padělek, starosta města Roudnice nad Labem.

Zdroj foto: ČTK

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -