Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZahrada Čech se stane součástí MKZ Litoměřice

Zahrada Čech se stane součástí MKZ Litoměřice

Litoměřice – Od 1. července přijmou Městská kulturní zařízení v Litoměřicích pod svoji hlavičku výstaviště Zahrada Čech. Rozšíří se tak možnost dalšího rozvoje areálu, příležitost dělat kulturu i v dalších objektech a posílí se i kolektiv zaměstnanců. Nově tedy budou Městská kulturní zařízení spravovat kromě Kulturního a konferenčního centra, kina a divadla, taktéž výstaviště.

Na včerejším jednání schválili zastupitelé města návrh na ukončení nájemní a licenční smlouvy se společností Zahrada Čech. Dále schválili i nové znění zřizovací listiny MKZ a též návrh na prodej obchodního závodu Zahrada Čech s.r.o. do vlastnictví příspěvkové organizace města.

Budoucnost výstaviště Zahrada Čech je tedy příznivá. A Městská kulturní zařízení tímto krokem maximalizují své možnosti působení.

Michaela Mokrá, která již od 1. května stojí v čele příspěvkové organizace MKZ Litoměřice a která zároveň působila i jako ředitelka společnosti Zahrada Čech, hodlá ve spolupráci s městem v září představit veřejnosti koncept toho, jak bude fungovat kultura i mimo výstavní sezónu ve všech zařízeních, která pod MKZ spadají.

„Spojením Zahrady Čech a MKZ se nám otevírají nové možnosti. Tradiční podzimní výstava ZČ i vinobraní bude. V příštím roce nás čeká spousta novinek a na dalších projektech se pilně pracuje,“ ubezpečila návštěvníky Michaela Mokrá.

Dále dodala: „Mým cílem je nezvyšovat mandatorní výdaje města určených na provoz MKZ. Každé středisko má své kmenové zaměstnance, avšak realizační tým zajištující organizaci jednotlivých akcí probíhajících střídavě v KKC nebo na výstavišti však bude společný a flexibilní. Věříme, že se tak kultuře v Litoměřicích otevírají nové možnosti.“

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Foto: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -