Roudnická galerie zahajuje novou výstavu, na vernisáž jste zváni!

0
131
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roudnice nad Labem – Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem zahajuje ve čtvrtek 24. června v 17 hodin novou výstavu. Tentokrát obrazů a kreseb uznávaného malíře a grafika Zbyška Siona.

Na výstavě bude představen  výběr z jeho tvorby v 60. a 70. letech. Některé obrazy má roudnická galerie ve svých sbírkách, jiné si vypůjčila od veřejných institucí i soukromých sběratelů.

Věděli jste, že Zbyšek Sion měl v roudnické galerii svou vůbec první retrospektivní výstavu v porevoluční éře? Jeho díla pro roudnickou galerii získal tehdejší ředitel Miloš Saxl, který tuto instituci vedl  v letech 1958 – 1981.

Zbyšek Sion byl velkým kritikem totalitního režimu v Československu, což mu přineslo nejeden problém. Přesto neúnavně tvořil a maloval. Výstava v Roudnici, která potrvá do konce října, představí i jeho méně známá díla.

Více informací najdete TADY.

Autor fotografie: Jiří Strašek

- Naši partneři -
Předchozí článekLetní párty pro maminky s dětmi! Zve roudnické café Ve městě
Další článekŠTĚTÍ: Letní akce v knihovně pro malé čtenáře
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno