Úterý, 19 března, 2024
2.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVítání občánků se v Litoměřicích opět konají

Vítání občánků se v Litoměřicích opět konají

Litoměřice – Těšili jste se na chvíli, kdy půjdete s novorozeným děťátkem na vítání občánků? S ohledem na epidemiologickou situaci a vládní nařízení spojené s onemocněním COVID-19 byla vítání občánků pořádaná Městským úřadem v Litoměřicích pozastavena. Dobrou zprávou je, že v těchto dnech se v souladu s vládními nařízeními opět rozběhla. První z nich se po nucené koronavirové pauze konalo ve středu 16. června, další se plánují.

Na středeční vítání občánků bylo pozváno šest skupin maminek po čtyřech, další dostaly pozvání na středu 23. června. „V červenci a srpnu se bohužel vítání občánků konat nemohou, a to s ohledem na letní dovolené. Nemohly by navíc přijít ani děti z mateřských škol, které program zpestří svým vystoupením,“ informovala referentka školství městského úřadu Dagmar Zelená. Další termíny budou zase v září.

„Rodiny, které si o účast na vítání občánků požádaly, dostanou pozvánku zhruba tři týdny předem. Jsou zvány postupně dle data narození dětí. Děkujeme rodičům za strpení a pochopení, všichni přihlášení přijdou na řadu,“ doplnila Dagmar Zelená.

Vzhledem k zákonem stanovené ochraně osobních údajů musí rodiče dát najevo svůj zájem o účast vyplněním příslušného formuláře. Přihlášku automaticky obdrží společně s rodným listem na matrice Městského úřadu Litoměřice pouze maminky, které rodily v litoměřické nemocnici a mají zde trvalý pobyt. Formulář přihlášky a kontakt pro případné dotazy najdete na https://www.litomerice.cz/potrebujivyridit/vitani-obcanku.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Iveta Hejduková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -