Čtvrtek, 2 května, 2024
20.9 C
Litoměřice
DomůKulturaMuzejní noc v Litoměřicích bude plná zážitků, program nabízí 8 institucí

Muzejní noc v Litoměřicích bude plná zážitků, program nabízí 8 institucí

Litoměřice – V pátek 18. června v 17 hodin otevře své brány osm litoměřických kulturních institucí, které v rámci Litoměřické muzejní noci přichystaly bohatý kulturní program. Galerie, muzea a knihovna zpřístupní své výstavy a expozice, v nichž jsou pro návštěvníky připraveny přednášky, koncerty a diskuze, divadelní představení nebo kreativní dílny a komentované prohlídky.

Program probíhá kontinuálně od 17 do 22 hodin, veškeré informace a tištěnou mapu návštěvníci Litoměřické muzejní noci 2021 získají v Informačním stanu před Městským informačním centrem na Mírovém náměstí. Mapa a podrobný program jsou ke stažení na webu Severočeské galerie výtvarného umění. Rychlé propojení na webovou stránku je možné prostřednictvím QR kódu, který je vytištěn na všech propagačních materiálech.

Po dlouhé době kulturní izolace letošní Litoměřická muzejní noc nabízí program plný atraktivních zážitků, zajímavého poznání i inspirativních setkání.

Zájemci se mohou zúčastnit vernisáže výstavy v Galerii Gotické dvojče nebo sestoupit do litoměřického podzemí a při komentované prohlídce expozice Důl Richard v proměnách času nahlédnout do historie nedalekého lomu. Velkým lákadlem bude debata s legendárním českým boxerem a malířem Rosťou Osičkou, který aktuálně vystavuje v Severočeské galerii nebo hudební performance na domorodý nástroj didgeridoo přímo ve výstavě Zjevení přírody v bývalém jezuitském kostele. Mnoho návštěvníků určitě přitáhne komentovaná prohlídka autentických otisků rukou slavných osobností v muzeu Křišťálový dotek. Právě rekonstruované Oblastní muzeum zve na zajímavé besedy s architekty a památkáři, kteří osvětlí nejen historii Staré radnice, ale i její výhled do budoucna. Divadelní a hudební představení pro celou rodinu, taneční vystoupení či procházka městem s komentářem a široké spektrum aktivit pro děti osloví všechny věkové skupiny.

Letos poprvé bude program pokračovat i v sobotu dopoledne od 9:00 do 12:00. Pod názvem Pro ty, co to zaspali se skrývají aktivity zaměřené zejména na mladší dětské návštěvníky, kterým Litoměřická muzejní noc nabídne nejen tvořivé dílny, ale i loutkové divadelní představení v parku Václava Havla.

Veškerý program je zdarma nebo za dobrovolné vstupné.

Až si budete potřebovat při procházení institucemi na chvíli odpočinout, zajděte na Tržnici Felixe Holzmanna. V pátek tam na Vás bude čekat nejen občerstvení, ale také kulturní program, který v 16 hodin zahájí litoměřická ZUŠ. Od 17 hodin pak bude hrát a zpívat oblíbený Áda Škarda s kapelou. Posedět můžete až do pozdního večera.

Více informací a časový harmonogram akce najdete ZDE.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je TADY.

Autor textu: Barbora Klipcová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -