Sobota, 4 května, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloDivadlo Karla Hynka Máchy má co nabídnout, v srpnu v něm bude...

Divadlo Karla Hynka Máchy má co nabídnout, v srpnu v něm bude zářit Simona Stašová

Litoměřice – V litoměřickém Divadle Karla Hynka Máchy se díky vládnímu rozvolnění může konečně zase hrát. Dlouhou pauzu teď divákům pořádně vynahradí. Divadlo má totiž před sebou samá krásná představení, která budou stát za to.

Po koronavirové odmlce, která pro litoměřické divadlo trvala celých 255 dní, jste sem zváni poprvé ve čtvrtek 17. června. Čeká tady na Vás veselá groteska plná černého humoru s názvem „Bezruký Frantík.“ Příběh, který vzniknul na motivy skutečné události, začíná v 19 hodin. V hlavní roli se představí Jakub Albrecht.

Lístky na představení ještě jsou. Koupit je můžete ZDE.

Ve čtvrtek 12. srpna přijede do Litoměřic jedna z nejoblíbenějších českých hereček – Simona Stašová. Přiveze komedii, kterou se stále stejně obrovským úspěchem hraje už neuvěřitelných deset let – Shirley Valentine. Tuto One woman show Simony Stašové vidělo už šestadvacet tisíc diváků po celé republice a sama Stašová prohlásila, že za tu dobu, co ji hraje,  s hlavní hrdinkou „srostla v jednu osobu.“

Shirley Valentine je jméno dívky, kterou ta současná, čtyřicetiletá matka rodiny a manželka počestného občana, už dávno není.  I  když  se  musí starat hlavně o to, aby život její rodiny žijící v Liverpoolu běžel ve vyježděných kolejích, sny a touhy té dívky, kterou kdysi byla, v ní zůstávají. Snad proto podlehne návrhu své kamarádky a udělá něco, co se od ní neočekává – odjede na dovolenou  do  míst, kde se pěstuje vinná réva, do Řecka. A tam začíná nový život, nové dobrodružství, všechno to, co už považovala za ztracené. Bravurní komedie o hledání vlastní identity z dílny známého  britského komediografa Willy Russella, jehož muzikál Pokrevní bratři obletěl celý svět, je určena nejen všem ženám středního věku, které pomalu ztrácejí životní elán, ale i všem divákům, kteří mají rádi dobrou zábavu. Navíc je skvěle napsané monodrama, v němž herečka ztvárňuje nejen Shirley, ale zároveň všechny postavy jejího mikrosvěta.

Lístky na litoměřické představení ještě jsou  – koupit si je můžete ZDE. Hrát se bude od 19 hodin.

Autor: Alena Hrbková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -