Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloDivadlo Karla Hynka Máchy po 255 dnech otevírá. Začíná představením „Bezruký Frantík“

Divadlo Karla Hynka Máchy po 255 dnech otevírá. Začíná představením „Bezruký Frantík“

Litoměřice – Konečně! Po 255 dnech v sevření koronavirových vládních nařízení ve čtvrtek 17. června otevírá Divadlo Karla Máchy v Litoměřicích. A začíná stylově – představením plným humoru a pohody. Do Litoměřic totiž dorazí  komedie„Bezruký Frantík“ v podání pražského „Divadla pod Palmovkou.“

Představení podle skutečného příběhu začíná v 19 hodin. V hlavní roli se představí Jakub Albrecht. Přijďte se po dlouhé době skvěle pobavit a dopřát si trochu kultury!

Lístky si můžete koupit ZDE.  

Čáp, který ho nesl rodičům, mu před narozením ukousl ruce, a tak se Frantík narodil bez nich. Jeho upřímné nadšení je však naprosto nakažlivé. A to i v dobách, kdy je optimizmus jediné bohatství, které mu zbývá. Nohama se naučil dělat vše, co dítě potřebuje – vzít kámen a přehodit kostel, pouštět draka, cvrnkat kuličky a taky se prát. Spolužačky nosí krátké sukně, přišla nabídka z obludária a z fronty se vrací další mrzáci. Černo-černá komedie podle skutečného příběhu se soustřeďuje na vypjaté chvíle Frantíkova života, v nichž tvrdohlavý člověk usiluje o vymanění se z daného osudu i prostředí. Na pozadí novodobých českých dějin tak Frantíka čeká veliký zápas o lidskou důstojnost.

O vstupenky můžete i soutěžit. Soutěž o dva lístky do Divadla Karla Hynka Máchy probíhá ZDE.

Zdroj foto: Divadlo Pod Palmovkou

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -