Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiV červnu zápisy, talentové zkoušky a konečně už i dva koncerty naživo!

V červnu zápisy, talentové zkoušky a konečně už i dva koncerty naživo!

Litoměřice – Zápisy, přijímací talentové zkoušky, ale také první živé koncerty chystá na červen litoměřická ZUŠ.

Rodiče mohli a stále ještě mohou své děti zapisovat už dřív, a to formou on-line na www.izus.cz. Odkaz na přihlášku mají rovněž na webu zusltm.cz/aktualne. V případě nejasností se mohou obrátit na vedení školy. Škola pak zapsané děti pozve během června ke zkoušce.

Akce plánované na červen zveřejňuje ZUŠ průběžně na svých stránkách i plakátech.  Půjde o menší akce, např. koncert bicích nástrojů, vystoupení pěveckého sboru Hlásek „Zpěvomat“, tradiční „Zahrada orchestrů“, či představení literárně dramatického oboru.

V červnovém programu je i zatím ještě streamovaný video koncert z Varhanního sálu ZŠ Boženy Němcové, ale tentokrát už i dvě živá veřejná vystoupení – absolventský koncert 16.června v Máchově divadle a koncert hudebního oddělení 21.června v Terezíně v tzv. Wieserově domě. Bývalý „posádkový dům armády“ prošel náročnou rekonstrukcí a koncert žáků ZUŠ v něm bude vůbec první akcí.

Letos si litoměřická umělecká škola připomíná 120 let svého vzniku. Až dosud musela plánované akce vzhledem k pandemické situaci rušit či nahrazovat jinými formami kontaktu s veřejností.

Omezení se samozřejmě dotkla i výuky. Nynější rozvolnění umožňuje škole učit ve tříčlenných skupinách a venku na zahradě ZUŠ dokonce až do počtu 20 žáků.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -