Úterý, 23 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMezibraní v Litoměřicích rozkvetlo do krásy

Mezibraní v Litoměřicích rozkvetlo do krásy

Litoměřice – Čekání se vyplatilo. Nově zrenovovaná lokalita Mezibraní (poblíž historické Bašty) poprvé rozkvetla do krásy. Na místě, které je pomyslnou vstupní branou do historické části Litoměřic, nyní mohou nejen návštěvníci města obdivovat záhony, na kterých postupně vykvetly krokusy, tulipány, modřence a okrasné česneky.

„Letos na podzim ještě budou vysazeny trvalky, a to levandule a astry,“ sdělila Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu.

V minulých dnech se již na místě uskutečnila první seč včetně odplevelení trávníků i záhonů. Renovaci lokality Mezibraní provedla v loňském roce firma Smola Stavby s.r.o. z Litoměřic. Její cena byla 6,4 milionu korun a hradilo jí město.

V Litoměřicích v minulých dnech také proběhlo každoroční osazování květin na tradičních místech. Konkrétně například na okružních křižovatkách, u domova seniorů či v ulici Máchova.

  • Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -