Sobota, 20 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTajemník Městského úřadu Litoměřice odchází z funkce

Tajemník Městského úřadu Litoměřice odchází z funkce

Litoměřice – V roce 2017 se v celorepublikovém klání stal Zdravotně postiženým Zaměstnancem roku na otevřeném trhu práce. O dva roky později si připsal další úspěch – skončil druhý v soutěži eOsobnost Egovernmentu. Přesto teď na vlastní žádost tajemník Městského úřadu Litoměřice Milan Čigáš  končí ve funkci.

„Má mise na městském úřadě bude po dohodě s panem starostou završena 30. června 2021. Prostě jsem dospěl k bodu, že je správný čas odejít. Chtěl bych poděkovat všem, se kterými jsem za ty roky měl možnost spolupracovat, všem, které jsem mohl poznat. Věřím, že se v našich životech budeme nadále potkávat,“ uvedl Čigáš.

Spekulace, že odchází kvůli jinému – lukrativnějšímu – zaměstnání, odmítá. „Přestal jsem vidět směr, kterým pokračovat a domnívám se, že moje další působení v úřadu by nikam nevedlo,“ vysvětluje.

Milan Čigáš byl v čele litoměřického městského úřadu skoro šest let. Za tu dobu získal pro tuto instituci řadu ocenění. V roce 2019 bylo město Litoměřice absolutním vítězem v soutěži „Přívětivý úřad,“ kterou pro celou Českou republiku vyhlašuje ministerstvo vnitra. Loni se v tomtéž klání litoměřický městský úřad umístil na třetím místě.

„Není to jen moje zásluha, je to výsledek práce všech lidí na úřadu. Já jsem jen nejvíce vidět,“ uvedl končící tajemník.

Tajemství úspěšného a dobře fungujícího úřadu je  podle Milana Čigáše ve správné motivaci všech zaměstnanců a v tom, že nasloucháte jejich nápadům. Sám sebe považoval za personálního ředitele, jehož úkolem je „starat se o lidi.“

Zdroj foto: Portál pro města a obce

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -