Středa, 24 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePohoda tento týden láká na boloňské špagety, na lívance a na vdolečky...

Pohoda tento týden láká na boloňské špagety, na lívance a na vdolečky s povidly

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích i tento týden „vytrhne trn  z paty“ těm, kterým se nechce vařit. Každý den tady pro své příznivce připravují pět hlavních jídel a jednu polévku. Oběd Vám dají do jednorázových boxů i do Vašich vlastních nádob a zaplatíte za něj 72,- korun.  Jídlo se vydává od 10.30 do 13.30 hodin.

V pondělí 24. května si můžete dát moravskou kotletu s knedlíkem nebo bramborové placky s dušenou zeleninou a kukuřicí. Své příznivce si určitě najde i krumlovský drak s bramborem a tatarkou – jedná se o pikantní masové placičky, ve kterých nechybí chilli paprička, křen a hořčice.  Koho to nezaujme, ať volí chalupářský šmitec s dušenou rýží  nebo kuřecí salát na broskvích. Polévka je v pondělí česneková s bramborem.

V úterý 25. května  je tahounem nabídky krkovička na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Své příznivce si určitě najde i karbanátek s bramborovou kaší a vepřové ledvinky na cibulce, ke kterým je rýže. Na své si přijdou i milovníci sladkých jídel – vločkové lívance s džemem určitě nezklamou. Z lehčích jídel bude v úterý v nabídce bulgur salát s kuřecím masem. Polévka je fazolová s kysaným zelím.

Ve středu 26. května jsou tahounem nabídky boloňské špagety se sýrem a kuřecí přírodní řízek se šťouchanými brambory. Dále si můžete dát pekingské maso s dušenou rýží a houbový guláš s knedlíkem. Těstovinový salát s kuřecím masem je klasika, která hned tak neomrzí. A na dračku půjde i polévka – ve středu je rajčatová s těstovinou.

Ve čtvrtek 27. května si nenechte ujít Podřipský guláš s bramborovým knedlíkem. Zaujmout by mohly i kovbojské fazole nebo kuřecí salát s hruškou. Smažené žampiony s bramborem a tatarskou omáčkou se ve výdeji určitě také dlouho nezdrží. A konzervativním strávníkům by mohl chutnat kuřecí závitek s dušenou rýží. Polévka je ve čtvrtek hovězí zeleninová s játrovými noky.

Konec pracovního týdne můžete v pátek 28. května oslavit bavorskými vdolečky s povidly a tvarohem. Vybere si ale určitě i ten, kdo nemá rád sladké. Sáhnout může třeba po kuřecím řízku s bramborovou kaší nebo po vepřovém rizotu se sýrem a okurkou. Debrecínská pečeně potěší milovníky klasických jídel a těstovinový salát s tuňákem ocení ti, kteří si hlídají linii. Lákavá je v pátek i polévka – bude šumavská bramboračka s uzeným.

Gastrocentrum Pohoda má v Litoměřicích hned tři jídelny. Najedete je v ulicích Žižkova 2 a Na Vinici 2244 a také v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -