Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůKulturaMKZ se (na)učí žít s neziskovým sektorem

MKZ se (na)učí žít s neziskovým sektorem

Litoměřice – Vznik pracovní skupiny s názvem Kultura v Litoměřicích je jeden z prvních vstřícných kroků ze strany Městských kulturních zařízení směrem k neziskovému sektoru litoměřického regionu.

Ve čtvrtek 27. května v 16 hodin na hradním sále proběhne první oficiální setkání zástupců jednotlivých spolků, sdružení, neziskových organizací, představitelů MKZ a Města Litoměřice. V pracovní skupině zasedne např.: ředitelka Městských kulturních zařízení Michaela Mokrá, Jiří Adámek, Dominika Valešková, Andrea Křížová, Eva Břeňová, Eva Husáková, Jitka Pohlová a další pozvaní hosté.

Seznámit se s myšlenkami této kulturní skupiny bude později moci i veřejnost. „Momentálně ale nebude schůze veřejnosti přístupná, což ovšem plánujeme do budoucna změnit,“ komentuje Michaela Mokrá. Setkání budou probíhat jednou až dvakrát měsíčně, v závislosti na aktuálních potřebách či programu.

Cílem tohoto projektu je stmelit Městská kulturní zařízení s neziskovým sektorem, otevřít tak brány kultuře v Litoměřicích, spolupracovat a tvořit projekty společně. „Potěšilo by nás, kdyby se nám podařilo zvednout renomé Litoměřic jako historického kulturního centra Ústeckého kraje,“ vyjádřila se ředitelka MKZ Michaela Mokrá.

A protože spolupráce MKZ s neziskovými organizacemi v minulosti byla slabá, je na čem pracovat. Jednotlivé organizace totiž připravují řadu akcí, které stojí za zmínku. Díky nim je tak v Litoměřicích provozováno široké spektrum sociálních služeb, kulturních akcí i charitativních projektů.

MKZ Litoměřice se zapojením do kampaně s podtitulem Kultura v Litoměřicích přihlásilo ke spolupráci s neziskovým sektorem a předsevzalo si tak zvýšit povědomí veřejnosti o veškeré kultuře litoměřického regionu.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -