Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Litoměřicích jsou dvě nové černé skládky

V Litoměřicích jsou dvě nové černé skládky

Litoměřice – Dvě nové černé skládky se objevily v Litoměřicích. Město nyní intenzivně pracuje na jejich odstranění. Obě pravděpodobně založili lidé bez domova.

První z nich se nachází pod Domovem U Trati, poblíž kolejí. Jelikož se v tomto případě jedná o pozemek města, pracovníci odboru životního prostředí chystají likvidaci. „Původce této skládky známe. Domluvili jsme se s pracovníky sociálního odboru městského úřadu, že na místo přivezou Technické služby města kontejner a pravděpodobní viníci místo uklidí,“ říká Kristýna Slabochová, referentka odboru životního prostředí městského úřadu.

V druhém případě jde o černou skládku za Albertem. Město jedná s Galerií Na Soutoku i s dalšími vlastníky pozemků. Některé věci zde bezdomovci vzali ze špatně zajištěného skladu na zpětný odběr elektroodpadu a v přírodě se tak nyní povaluje pračka či televizor. „V tomto případě bude cesta k odstranění složitější, ale věříme, že se s vlastníky pozemků domluvíme,“ přeje si Kristýna Slabochová.

V posledních letech se na území města jedná o výjimečné události. Velké černé skládky se tolik neobjevují. Jde spíše o nepořádek drobnějšího charakteru, kdy lidé nechají na trávě například obaly od svačiny apod. Více odbor životního prostředí nyní zaměstnává nelegálně odložený odpad u popelnic. Pokud o nějaké černé skládce víte, informujte Kristýnu Slabochovou na telefonním čísle 416 916 175.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -