Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceSenioři se i letos učí hudbě na základní umělecké škole, díky městu...

Senioři se i letos učí hudbě na základní umělecké škole, díky městu opět zdarma

Litoměřice – Město Litoměřice opět finančně podpoří Akademii umění III. věku fungující již třetím rokem při Základní umělecké škole v Litoměřicích. Poskytuje zázemí a radost seniorům, kteří se chtějí umělecky vzdělávat a trávit svůj volný čas plnohodnotně. Díky příspěvku města tak mohou činit zdarma.

Zastupitelé na svém jednání schválili i pro letošní rok poskytnutí individuální dotace ve výši 150 tisíc korun.

„Velice nás těší, že můžeme již několik let napomáhat tak krásnému projektu, jakým Akademie umění III. věku bezesporu je. Propojení sociální a kulturní sféry je dle mého názoru velmi důležité. Podporovat umělecké vzdělávání seniorů plánujeme i do budoucna, ohlasy jsou vždy velmi pěkné,“ uvedla Renáta Jurková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu, z jehož rozpočtu budou finance uvolněny.

Výuka ve stávajícím školním roce je komplikovaná také pro seniory. „Osobní účast byla možná pouze v září a v prosinci. Patnáct studentů využilo možnosti distanční výuky, jejíž forma vycházela z individuální dohody s vyučujícími. Ostatní sice čekají na prezenční výuku, ale jsou v telefonickém kontaktu se svými učiteli. Věřím, že se již brzy budeme moci setkat osobně,“ zhodnotila současnou situaci ředitelka ZUŠ Dominika Valešková. Nyní je v Akademii umění III. věku přihlášeno 37 studentů.

Program je určen jak těm, kteří se chtějí pod odborným vedením pedagogů ve vybraném oboru zdokonalovat, tak i úplným začátečníkům. ZUŠ nabízí seniorům obory jako hra na housle, klavír, varhany, flétnu, klarinet, violu, violoncello, akordeon či zpěv a dramatický obor. Studenti programu se rádi a pravidelně zapojují do akcí a koncertů pořádaných ZUŠ. Senioři si v Akademii III. věku, kterou mají možnost studovat zdarma, mnohdy plní své sny a tráví čas kreativním způsobem.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Iveta Hejduková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -