Čtvrtek, 2 května, 2024
19.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePohoda tento týden nabídne třeba jahodové knedlíky a halušky se zelím

Pohoda tento týden nabídne třeba jahodové knedlíky a halušky se zelím

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích vaří pochopitelně i tento týden. Pokud se chcete dobře a levně najíst, stavte se tam! Každý den se vaří čtyři hlavní jídla (z toho jedno je salát) a polévka. Oběd Vám dají do jednorázových boxů nebo do nádob, které si přinesete. Polévku máte k hlavnímu jídlu jen za 9,- Kč. Obědy se vydávají od 10.30 do 13.30 hodin.

V pondělí 12. dubna je v nabídce česká klasika vepřový guláš s knedlíkem. Nezklame určitě ani znojemská pečeně s dušenou rýží. Trojka je kapustový masový karbanátek s bramborovou kaší. Milovníci lehkých jídel by v pondělí mohli ocenit celerový salát, a pokud jde o polévky, začátek týdne patří polévce s tajuplným názvem risi-bisi. Jde o polévku, která se dělá z vývaru a obsahuje rýži a hrášek.

V úterý 13. dubna je na jídelním lístku hrachová polévka s houskou. Z hlavních jídel si můžete dát třeba smažené rybí filé s bramborem nebo litoměřickou směs s dušenou rýží. Oslovit by Vás určitě mohly také halušky se zelím a slaninou. Z lehčích jídel bude k dispozici těstovinový salát s balkánským sýrem.

Polovina pracovního týdne – středa 14. dubna – bude patřit debrecínské pečeni s těstovinou a vepřovému závitku, který se jmenuje „Naháč z vysočiny.“ Dostanete k němu špenát a bramborový knedlík. Milovníci české klasiky určitě nepohrdnou koprovou omáčkou s knedlíkem. A zajímavá je ve středu i sekce lehčích jídel – bude totiž kuskus s kuřecím masem. Polévka bude ovarová s kroupami.

Ve čtvrtek 15. dubna si nenechte ujít krůtí maso na paprice s dušenou rýží a vepřový mletý řízek s bramborovou kaší. Bude i šopský salát nebo játra na slanině s knedlíkem. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s játrovými noky.

Konec pracovního týdne si můžete na Pohodě tradičně osladit. Podávat se totiž v pátek budou jahodové knedlíky s tvarohem. Pro masotariány bude španělský ptáček s rýží a na odbyt určitě půjde i smažený sýr s bramborem a tatarkou. V sekci salátových jídel je tentokrát těstovinový salát s kuřecími nugetkami. A polévka? Zelná s klobásou.

Ceny hlavních jídel se pohybují od 67,- do 72,- Kč.

Jídelnu Gastrocentra Pohoda najdete v litoměřické ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244 a v průchodu vedle litoměřického městského úřadu na Mírovém náměstí.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -