Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNádraží Litoměřice - město prochází modernizací

Nádraží Litoměřice – město prochází modernizací

Litoměřice – Revitalizace výpravní budovy vlakového nádraží Litoměřice město pokračuje. V roce 2019 byla ve stanici provedena výměna fasády, letošní rok je věnovaný opravám spojeným s interiérem budovy. Zásadnější modernizace má probíhat i v následujících letech.

„V současné době dochází ke stavebnímu zásahu týkajícímu se odbavovací haly pro cestující, dále zázemí pro železniční a autobusové dopravce, vzniku nových komerčních ploch a úpravy okolní přístupové komunikace,“ uvedla tisková mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

I přestože budova nádraží není veřejnosti přístupná a cestující si jízdenky mohou zakoupit v provizorní pokladně před nádražím, nemají opravy vliv na odbavení cestujících. „Ukončení stavebních prací ve stanici Litoměřice město předpokládáme na konci července letošního roku,“ doplňuje Nela Friebová.

Chystán je však i projekt zahrnující zásadnější a stavebně náročnější úpravy. Spočívá v modernizaci nástupišť vybavených novým mobiliářem a informačním a orientačním systémem, včetně vybudování bezbariérovosti, což zajistí pohodlný nástup cestujících do vlaků.

Součástí bude i kamerový systém, který pomůže s dohledem na bezpečnost cestujících i železniční dopravy. Přístup na nástupiště bude ze stávajícího podchodu, který ale projde modernizací včetně vybudování výtahů.

Start realizace se předpokládá v roce 2024.

  • Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Filip Klieštik

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -