Úterý, 23 dubna, 2024
8.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemRoudnice n. L.: V Podřipské nemocnici bylo zřízeno vakcinační centrum pro veřejnost

Roudnice n. L.: V Podřipské nemocnici bylo zřízeno vakcinační centrum pro veřejnost

VIDEO: Ve středu 3. března začala Podřipská nemocnice s očkováním veřejnosti proti onemocnění COVID-19. Aktuálně čeká v registru 500 zájemců o očkování v roudnické nemocnici na termín. Vakcinace probíhá 3 dny v týdnu v prostorách OKBH ve 2. patře polikliniky.

Samotná vakcinace trvá zhruba 30 vteřin. Před očkováním je potřeba vyplnit „Informovaný souhlas s aplikací očkovací látky COVID-19“. Formulář lze stáhnout ze stránek nemocnice a přinést již s sebou. Po vakcinaci se čeká ještě 20 minut na případnou reakci organismu a poté mohou pacienti odejít domů.

Rezervace na očkování probíhá ve dvou krocích. Prvním z nich je registrace zájemců o očkování prostřednictvím Centrálního rezervačního systému. Zde si vybírají místo, kde by chtěli být očkováni. Poté musí vyčkat na zaslání PIN2, který obdrží na svůj telefon. Teprve s tímto kódem si pak mohou zarezervovat termín očkování. PIN2 může přijít až několik dní po registraci. Je závislý na kapacitě očkovacího místa a počtu vakcín, které má k dispozici.

Město Roudnice nad Labem nabízí svým občanům možnost dopravy na očkování. Více informací zájemci získají na Krizové lince pro seniory 702 202 834.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -