Očkovací centrum litoměřické nemocnice očkuje seniory, učitele i zdravotníky

0
738

Litoměřice – Již začátkem ledna zahájilo svou činnost očkovací centrum Nemocnice Litoměřice, a.s. Prvními očkovanými zde byli zdravotníci, zaměstnanci nemocnice z pracovišť určených jako prioritní, nyní je okruh zde očkovaných osob mnohem širší.

„Postupujeme v souladu s kritérii vydanými Ministerstvem zdravotnictví ČR pro prioritizaci jednotlivých skupin osob. Po zdravotnících, pracovnících a klientech sociálních služeb a osob starších 80 let jsme od března začali očkovat i osoby pracující ve školství a občany starší 70 let,“ vysvětlila Lenka Kalábová, koordinátorka vakcinačního centra litoměřické nemocnice a dodala, že k prvnímu únorovému dni zde bylo aplikováno přes dva tisíce očkovacích dávek.

S cílem optimalizovat využití očkovacích látek v očkovacím centru nabízí nemocnice navíc možnost registrovat se do centra na pozice náhradníků, a to prostřednictvím tohoto formuláře dostupného na webu nemocnice: https://vaccination-form.production-e.asrv.cz/.

Tento formulář je možné využít i v případě, že se nepodaří uskutečnit rezervaci do tohoto centra přes centrální rezervační systém. „Podmínkou pro registraci do očkovacího centra naší nemocnice je provedení registrace v centrálním rezervačním systému (přidělení PIN 1), bez které očkování nemůže být provedeno,“ upozornila závěrem Lenka Kalábová.

Autor: Naďa Křečková

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: Školská péče o děti zákonných zástupců vybraných profesí
Další článekZŠ Lingua Universal připravuje dvě podoby zápisu do 1. třídy
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno