Pátek, 3 května, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa sběrném dvoře v Litoměřicích mohou občané od 1. března zdarma odložit...

Na sběrném dvoře v Litoměřicích mohou občané od 1. března zdarma odložit už jen 50 kg stavební suti

Litoměřice Odložení stavební suti na sběrném dvoře v litoměřické Nerudově ulici bude nově od 1. března zpoplatněno. Uložit zdarma může občan s trvalým bydlištěm v Litoměřicích pouze prvních 50 kilogramů. Za každý další kilogram zaplatí korunu. Během jednoho dne smí odložit maximálně 100 kg stavebního odpadu, za který zaplatí padesátikorunu.

Přijímán bude po předložení občanského průkazu. A to pouze v pytlích tak, aby bylo možno odpad ručně zvážit.

„Náklady na uložení směsných stavebních odpadů na skládku neustále vzrůstají. Navíc je zřejmé, že službu poskytovanou pro obyvatele města dosud zdarma, zneužívali i podnikatelé, kteří se zbavovali stavebního odpadu, aniž by za to zaplatili,“ odůvodnil vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler změnu, kterou v pondělí schválili na svém jednání radní města.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

Úvodní foto je pouze ilustrační.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -