Stacionář pro lidi s demencí navýšil kapacitu, hlásí volná místa

0
279

Litoměřice – Víte, že ve stacionáři pro lidi s demencí, který provozuje Farní charita Litoměřice, jsou aktuálně volná místa? Zařízení, které poskytuje od rána až do pozdního odpoledne péči lidem od padesáti let, kteří mají diagnostikovánu demenci, může výrazně ulehčit pečujícím rodinám. Do a ze stacionáře je v případě zájmu může dopravit pečovatelská služba.

Služba je poskytována lidem, kteří žijí v Litoměřicích a blízkém okolí, a jsou aspoň částečně mobilní.

Stacionář funguje v Charitním domově sv. Zdislavy a jeho klienti se zúčastňují všech aktivit spolu s klienty domova. Dohromady procvičují krátkodobou paměť, sociální návyky, jemnou motoriku, hrají stolní hry. Klienti stacionáře mají zajištěnu také stravu a při umisťování do Charitního domova sv. Zdislavy mají přednost, protože jsou na zařízení už zvyklí.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekHC Stadion Litoměřice – HC RT Torax Poruba 3:0(0:0, 1:0, 2:0)
Další článekNechcete trpaslíka? Je to ruční výrobek z Litoměřic a bude mu to slušet doma i na zahradě!
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno