Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMezi paneláky v Litoměřicích se zatoulala srnka. Pomohli jí pracovníci záchranné stanice

Mezi paneláky v Litoměřicích se zatoulala srnka. Pomohli jí pracovníci záchranné stanice

Litoměřice – Pracovníci Záchranné stanice Falco, která sídlí nedaleko Třebušína, mají v těchto dnech plné ruce práce. Tuhé mrazy totiž zvěř nutí do stále větší blízkosti lidských obydlí. V pondělí 15. února záchranná stanice zasahovala přímo v Litoměřicích. Do oploceného areálu se totiž zatoulala srnka a několik dnů nemohla najít cestu zpět.

Odchyt srnky trval zhruba třicet minut. Nakonec se to podařilo – záchranáři zvíře zahnali do rohu a použili síť. Srnku poté v náručí odnesli za město. Museli přitom jednat velice rychle – srnka totiž začala upadat do šoku a hrozilo, že uhyne.

Pokud se Vám něco podobného přihodí, nikdy zvíře nechytejte a nesnažte se ho zachránit sami. Nejlepší možnou volbou je rozebrat plot nebo otevřít branku a nechat zvíře v klidu odejít.

Pokud zvěři chcete přilepšit na procházkách lesem, vsaďte na mrkev, jablíčka, kaštany a žaludy. V žádném případě v lese nenechávejte pečivo, které naopak zvířatům škodí! Obsahuje totiž příliš mnoho sacharidů, v žaludku zvířat kvasí a ničí tak bakterie, které zvěř potřebuje ke správnému trávení. Přemnoží se bakterie škodlivé a následkem toho zvíře umírá.

Záchranná stanice Falco, která zachraňuje zvířata nejen na Litoměřicku, ale i v celém Ústeckém kraji, je na facebooku – ZDE.

Zachráněná srnka z Litoměřic
- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -