Pátek, 3 května, 2024
17.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemRoudnice n. L.: Azylový dům pomáhá lidem v nepříznivé životní situaci

Roudnice n. L.: Azylový dům pomáhá lidem v nepříznivé životní situaci

VIDEO: Někdy se nám během chvilky život obrátí vzhůru nohama. Ztratíme jistoty, o které jsme se mohli dosud opřít, a najednou nevíme kudy kam. Posláním azylového domu v Roudnici nad Labem, který provozuje nezisková organizace Naděje, je pomoc mužům a rodinám v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení a jejich navrácení k běžnému způsobu života.

Azylový dům nabízí svým klientům ubytování, provedení základní hygieny, možnost využít společnou kuchyňku k přípravě stravy, sociální zázemí a pomoc terénních a sociálních pracovníků. Život se zde řídí domácím řádem, který musí klienti dodržovat.

V areálu roudnického azylového domu jsou v současné době k dispozici i dvě iglú. Jedná se o přístřešek z polyethylenové pěny, který je zevnitř potažen hliníkovou fólií. Prostor iglú se dá v závislosti na počasí vytopit vlastní tělesnou teplotou až na 18 stupňů.

V nelehké životní situaci se však často neocitají jen jedinci, ale i rodiny s malými dětmi.

Azylový dům po dohodě přijímá také oblečení pro muže, ženy a děti. Kromě věcných darů mohou lidé přispět i finančně. Den a noc v azylovém domě vyjde na 110 korun.

www.nadeje.cz č. ú. 186225637/0300

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -