Neděle, 28 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Pro školy se s koncem nouzového stavu nic nemění. Většina žáků se...

Pro školy se s koncem nouzového stavu nic nemění. Většina žáků se bude i nadále učit „na dálku“

Litoměřicko – I v pondělí 15. února do lavic usednou jen žáci prvních a druhých tříd.  Pro školy se s koncem nouzového stavu nic nemění. Režim výuky se bude i nadále řídit epidemiologickým systémem PES. Ten je nyní v pátém – tedy nejvyšším – stupni. Kromě prvních a druhých ročníků základních škol pátý stupeň umožňuje nechat otevřené také mateřské a speciální školy.

„Zatím jsme nedostali žádný pokyn ke změně, a tak zůstaneme u stávajícího režimu. Aby se mohlo něco změnit, museli bychom dostat pokyn od ministerstva školství nebo od hejtmana. Dokud pokyn nepřijde, bude vše při starém. A to nejen v Litoměřicích, ale v celém Ústeckém kraji“ vysvětluje vedoucí litoměřického odboru školství Andrea Křížová.

Dodala, že s distanční výukou v Litoměřicích žádné problémy nejsou. Techniku školy v případě potřeby žákům zapůjčily a vše nyní šlape „jako na drátkách.“

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -