Neděle, 28 dubna, 2024
17.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSváťa hraje každou neděli na Hlinné, hospůdka má i výdejní okénko

Sváťa hraje každou neděli na Hlinné, hospůdka má i výdejní okénko

Hlinná – Divadla sice kvůli koronaviru zůstávají zavřena, ale oblíbené litoměřické Sváťovo dividlo našlo azyl v hospůdce na Hlinné. Pohádku tam hraje každou neděli od 10 hodin. S dětmi ji můžete sledovat on-line na facebooku LITOMĚŘICKA 24.

„Jsme rádi, že jsme našli cestu, jak Sváťovo dividlo i v této těžké době podpořit a těší nás, že si on-line přenosy našly své diváky – zdaleka ne jen z Litoměřic a okolí,“ uvedl majitel Litoměřicka 24 Jan Dostal, který pohádky na Hlinnou jezdí natáčet. Na živé vysílání se každý týden dívá okolo stovky lidí.

Spolupráci si pochvaluje také starosta Hlinné Martin Ušala. „Všichni teď musíme táhnout za jeden provaz a vzájemně se podpořit – to je podle mě jediná cesta, jak boj s koronavirem ustát. I když hospůdka musí být pro veřejnost uzavřena, topit v ní je nutné, tak proč to nevyužít? Jsme rádi, že k nám Sváťa jezdí,“ vysvětlil.

Zajít do hospody „na jedno“ zatím možné není, ale na Hlinné Vám dají jídlo i pivo s sebou. Výdejní okénko je v provozu každý den kromě pondělka. O víkendech se tady můžete stavit od 12 do 16 a od 18 do 21 hodin, ve všední dny je otevřeno jen od šesti do devíti. Stavit se můžete třeba na zelňačku nebo na smažený sýr. Dají Vám ho do housky i s hranolkama – záleží na Vás.

„Jsem překvapený, jak si lidé naše výdejní okénko oblíbili a mám z toho radost. Děkuji všem, kteří do hospůdky zajdou a dávají tak najevo, že chtějí, aby přečkala i celou tuto krizi,“ řekl k tomu starosta.

Další přímý přenos z Hlinné bude LITOMĚŘICKO 24 vysílat tuto neděli 14. února. V 10 hodin začne pohádka „MÍŠA KULIČKA.“ Facebookovou událost najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -