Pondělí, 13 května, 2024
23.3 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyStarosta Křešic Michal Mančal: „Situace na Labi se zlepšuje, voda klesla o...

Starosta Křešic Michal Mančal: „Situace na Labi se zlepšuje, voda klesla o 20 centimetrů“

Křešice – Déšť a tání sněhové pokrývky. To je důvod, proč ve středu v podvečer začala stoupat hladina řeky Labe. Dobrovolní hasiči v Křešicích nenechávají nic náhodě a do hasičárny připravili pytle s pískem.  

Pokud by Labe dosáhlo na druhý stupeň povodňové aktivity, pytle použijí na místa, která nejsou chráněna protipovodňovým opatřením K zabezpečení Blatenského potoka případně poslouží mobilní hradila. Zatím se ovšem zdá, že nebude nutné je použít. Hasiči jsou připraveni také na případné použití čerpadel.  

„Situaci bedlivě sledujeme a vyvíjí se to dobře – voda klesá. Vzhledem k tomu, že meteorologové předpovídají razantní změnu počasí a mráz, obrat k horšímu v tuto chvíli neočekáváme,“ uvedl starosta obce Křešice Michal Mančal.

Obec je připravena i na možnost, že by se situace neočekávaně zhoršila. Vzhledem k epidemiologické situaci ale krizový štáb svolávat nebude. Pokud by Labe dosáhlo na druhý povodňový stupeň, proběhne telekonference.

Úvodní obrázek je pouze ilustrační.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -