Neděle, 28 dubna, 2024
20.8 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Očkovací centrum na Zahradě Čech začne fungovat zřejmě v polovině února

Očkovací centrum na Zahradě Čech začne fungovat zřejmě v polovině února

Litoměřice – Zmocněnkyně Krajské zdravotní dnes na výstavišti převzala prostor připravený společností Zahrada Čech a městem na vznik očkovacího místa. To má na Zahradě Čech začít fungovat zřejmě v polovině února.

„Podle počtu vakcín, které dostane kraj k dispozici, zde budou v první fázi očkováni zdravotníci, personál sociálních služeb a senioři starší 80 let,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

„Udělali jsme maximum pro to, včetně zabezpečení potřebných hygienických podmínek, aby zde očkovací místo mohlo vzniknout,“ ujistila dnes ředitelka Zahrady Čech Michaela Mokrá. Vyčleněn byl pro tyto účely pavilon G, který se ostatně osvědčil již v loňském roce, kdy se dočasně proměnil v jedno z několika málo testovacích středisek v republice na Covid-19. Zmocněnkyně kraje ocenila jeho bezbariérovost, potřebné zázemí a dostatek parkovacích míst. I tentokráte společnost Zahrada Čech nabídla personální výpomoc.

Ta však v první fázi zřejmě nebude potřeba. Prozatím totiž má jít o očkovací minicentrum otevřené každý všední den, které se na velkokapacitní pro širokou veřejnost přemění pravděpodobně až v květnu, a to v závislosti na dostupnosti vakcín.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -