Úterý, 7 května, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyZměny v parkování v centru Roudnice jsou odloženy na červenec

Změny v parkování v centru Roudnice jsou odloženy na červenec

Roudnice nad Labem – Podmínky pro parkování, které se v centru Roudnice nad Labem měly změnit 1. února, se kvůli epidemiologické situaci změní až v druhém pololetí letošního roku. Nařízení nabývá účinnosti 1. července. Pokud se stav nezmění, připouštějí radní, že o termínu budou dále jednat.

„V době finalizace nových pravidel pro placené stání v centru města jsme byli optimističtí. Radní se však shodli, že za současného nepříznivého vývoje epidemické situace, kdy se stále nacházíme v nouzovém stavu a na nejvyšších stupních protiepidemického systému, jejich zavedení není vhodné. Rádi bychom veřejnost motivovali k využívání veřejné dopravy. Nyní však může představovat riziko a pro mnohé již tak obtížnou situaci nechceme dále komplikovat. Proto jsme zvolili termín, ve kterém by mohla být příznivější,“ řekl starosta města František Padělek.

Odložené změny se týkají hlavně navýšení poplatku za dlouhodobé stání v historickém centru Roudnice nad Labem. Zatímco za hodinu parkování řidiči zaplatí 10,- Kč, za každou další budou muset zaplatit pětkrát tolik. Parkování bude zpoplatněno pouze ve všední dny od 7 do 17 hodin. Změny se týkají především o Karlovo a Husovo náměstí a také o ulice Arnoštova, Varhanova, Řipská a Očkova.

Zároveň na Rvačově vznikne první zóna pro rezidentní parkování.

Na REPORTÁŽ o roudnických změnách v parkování se podívejte ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -