Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19„V ústecké nemocnici pomáháme bez obav, zdravotníkům v ochranných oblecích není co...

„V ústecké nemocnici pomáháme bez obav, zdravotníkům v ochranných oblecích není co závidět,“ říká velitel SDH Hrobce Jaroslav Jelínek

Ústí nad Labem/Hrobce – Věděli jste, že v ústecké Masarykově nemocnici vypomáhají hasiči? Mimo jiné i ti z Hrobců. Co všechno to obnáší, nám pověděl jejich velitel Jaroslav Jelínek.

Proč právě ústecká nemocnice?

„S prosbou o pomoc nás oslovil Ústecký kraj. A protože Ústecký kraj v minulosti pomohl nám,  když podpořil naši činnost, neváhali jsme. Na onkologickém oddělení Masarykovy nemocnice jsme vypomáhali dva dny a to přímo u vstupu. Dohlíželi jsme na to, aby všichni příchozí měli ochranné prostředky, měřili jsme jim teplotu a nezřídka jsme také pomohli s vyplněním dotazníku o zdravotním stavu.

Nemáte obavu z nákazy?

Rozhodně ne. V nemocnici jsem se cítil naprosto bezpečně. Vybavili nás ochrannými obleky a všemi dostupnými pomůckami. Když stojím ve frontě v obchodě, strach, že se nakazím, je mnohem větší. Tímto se skláním před všemi zdravotníky a hlavně před těmi na covid jednotkách. Nikdo, kdo si to nezkusil, si nedokáže představit, kolik nepohodlí musejí v ochranných oblecích snášet. A to nemluvím o vší té (bezpochyby náročné) péči o pacienty.

 Budete pomáhat ústecké nemocnici i nadále?

Určitě ano, bude-li to potřeba. Jsem rád, že jsme mohli pomoci a doufám, že jsme personálu nemocnice aspoň trochu ulevili. Jediný problém je, že ne každý člen našeho sboru mohl pomáhat – někomu to prostě nedovolily pracovní povinnosti. Všichni ale posílali pozitivní energii a fandili nám. A nejen nám, ale i ostatním jednotkám SHD z Ústeckého kraje, které v nemocnici vypomáhaly.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -