Středa, 24 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceHospic sv. Štěpána slaví dvacet let

Hospic sv. Štěpána slaví dvacet let

Litoměřice – 1. února 2021 uplyne dvacet let od slavnostního otevření Hospice sv. Štěpána v Litoměřicích.  Víte, že základní kámen hospice požehnal v roce 1997 papež Jan Pavel II. během své pražské návštěvy?

Za dobu své existence se Hospic sv. Štěpána postaral o více než pět tisíc pacientů v závěru života. Z toho 4637 pacientů využilo lůžkový hospic a 406 domácí hospicovou péči, kterou litoměřický hospic poskytuje od roku 2014.

„Jsme vděční za každého, kdo jakkoliv hospic za uplynulých 20 let podpořil – jakákoliv drobnost, služba, podpora a povzbuzení jsou důležité pro to, aby hospic zůstal hospicem a mohl se ve své službě nemocným zaměřit na důležité a podstatné věci, které jsou ukryty hluboko v nitru člověka, a které každý potřebuje k tomu, aby mohl v jakékoliv fázi svého života, a tím spíš v té závěrečné, prožívat sílu a opravdovost svého lidství,“ uvedli pracovníci hospice.

Od roku 2013 je ředitelkou Hospice sv. Štěpána Monika Marková.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -