Čtvrtek, 2 května, 2024
14.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceStrom přáním seniorům z Domova Na pahorku nadělil knihy

Strom přáním seniorům z Domova Na pahorku nadělil knihy

Litoměřice – Farní charita Litoměřice, která provozuje Domov pro seniory na Dómském pahorku, se před Vánocemi zapojila do projektu „Strom přání,“ který organizuje síť knihkupectví Kosmas.

„Strom přání“ spočívá v tom, že senioři, kteří rádi čtou, napíší na lísteček název knihy, kterou by si přáli k Vánocům. Lístečky jsou následně zavěšeny na vánoční strom přímo v knihkupectví Kosmas. Pak už to záleží na zákaznících, kteří si mohou vybrat kterýkoliv z lístečků a knihu pro seniora zakoupit. Knížka je následně do Domova doručena ve vánočním papíru, aby vypadala skutečně jako dárek od ježíška.

Skvělé je, že se knížky podařilo k novým majitelům doručit ještě před Štědrým dnem.

„Je to krásná ukázka lidské solidarity, za kterou jsme velice vděční. Senioři opravdu doufali, že knížky dostanou. Povedlo se a měli z toho nefalšovanou radost,“ uvedla pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku Veronika Chaloupková.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -