Čtvrtek, 2 května, 2024
19.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosice jsou nejlepší ve sběru elektroodpadu

Lovosice jsou nejlepší ve sběru elektroodpadu

Lovosice – Elektrooskar a šek na dvacet tisíc korun. To je odměna pro město Lovosice, které skončilo na první místě, pokud jde o sběr elektroodpadu v roce 2019. Pomyslnou zlatou medaili Lovosice získaly v rámci celého Ústeckého kraje v kategorii měst nad 4 tisíce obyvatel. Na jednoho Lovosičana připadá 12,34 kg elektroodpadu.

„Lovosice dlouhodobě vykazují v rámci kraje významně nadprůměrné výsledky sběru,“ podotkl Jan Marxt, z hodnotící firmy Elektowin.

Elektroodpad zahrnuje vysloužilé elektrospotřebiče a jejich části. Pro jejich sběr jsou určeny červené kontejnery a také sběrný dvůr. Elektroodpad jako takový se nerecykluje, recyklují se ale některé složky, které obsahuje.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -