Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Zdravotníci litoměřické nemocnice se čtvrtka mohou nechat očkovat proti koronaviru

Zdravotníci litoměřické nemocnice se čtvrtka mohou nechat očkovat proti koronaviru

Litoměřice –  Až sto zdravotnických pracovníků litoměřické nemocnice se od čtvrtka 7. ledna může nechat očkovat proti koronaviru. Aktuálně nemocnice mapuje jejich zájem. Očkováni budou přímo v litoměřické nemocnici. To, zda se zdravotníci nechají očkovat, ale záleží pouze na nich. „Očkování je doporučeno, nicméně je zcela na svobodném uvážení každého zdravotnického pracovníka, zda se nechá očkovat,“ potvrzuje Naděžda Křečková z oddělení marketingu, vnitřního auditu a kvality Nemocnice Litoměřice, a. s.

Zdravotníci litoměřické nemocnice se budou očkovat vakcínou od společností Pfizer a BioNTech, která musí být uskladněna v minus 70 stupních Celsia.Litoměřická nemocnice je na to plně vybavena. Očkuje se ve dvou dávkách, obvykle do svalu v horní části paže, v rozmezí 21 dnů.

Celkem má Česká republika zajištěno téměř 12 milionů dávek pro skoro 7 milionů osob. Očkovat by se mělo ve třech vlnách. V té první budou očkováni právě zdravotníci, praktiční lékaři, klienti a zaměstnanci domovů pro seniory a pracovníci integrovaného záchranného systému. Vakcinovaný obdrží doklad, který později nahradí jednotná průkazka EU. Ta by měla (mimo jiné) usnadnit cestování.

Vládní očkovací strategie navíc počítá s tím, že vakcinovaní lidé nebudou muset po kontaktu s nakaženým do karantény. Zda bude v budoucnu i očkovacím místem pro veřejnost, litoměřická nemocnice zatím neví, ale předpokládá, že ano.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -