Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceRozsvítíte Hvězdu pro hospic? Šanci máte až do 10. ledna

Rozsvítíte Hvězdu pro hospic? Šanci máte až do 10. ledna

Litoměřice – Už tradiční vánoční sbírka pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích začala. Potrvá až do 10. ledna. Letos s mottem „Rozsviťme to dobré v nás.“ Přispět můžete jakoukoliv částkou – obzvlášť v této době hospic Vaši pomoc a podporu potřebuje.

Přispět můžete jediným kliknutím ZDE. Nebo pošlete libovolnou částku na účet 532525/0300, variabilní symbol 20. Využít můžete také QR kód pod článkem.

Pomozte těm, kteří to potřebují, prožít konec života důstojně a bez bolesti!

Výtěžek sbírky využije Hospic sv. Štěpána na zajištění hospicové péče v lůžkovém i domácím hospici. A to především na služby, nebo jejich součásti, které nejsou plně hrazeny z veřejného zdravotního pojištění a hospic tak musí hradit část těchto náklady ze svého.

Jedná se například o lékařské pohotovosti v domácím hospici, psychoterapeutickou péči, cestovní a mzdové náklady pro domácí hospic, nákup léků na bolest, nákup oxygenátorů určených pro zápůjčku do rodin, které pečují o své nemocné doma.

Obzvláště letos je tato sbírka pro hospic důležitá, protože potřebuje kompenzovat ztráty vzniklé situací kolem Covid19. Letos se totiž výrazně zvýšily náklady (nákup ochranných pomůcek, jejichž ceny se navíc letos mnohonásobně zvyšují) a zároveň se snížily příjmy od pojišťoven (méně pacientů během nouzového stavu).

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -