Sobota, 27 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBetlémské světlo skauti na Litoměřicku roznesou 19. prosince

Betlémské světlo skauti na Litoměřicku roznesou 19. prosince

Litoměřicko Betlémské světlo, plamínek zažehnutý podle tradice v městě Betlémě, už je v České republice a tuto sobotu 19. prosince ho skauti přivezou i na Litoměřicko. Přijít si pro plamínek můžete přímo na nádraží.

Na nádraží Litoměřice-město skauti dorazí vlakem v 10.44, v Lovosicích budou rychlíkem z Prahy v 11.57. Skauti budou také ve vlaku z České Lípy do Loun – jedná se o osobní vlak č. 6106. Tento spoj vyjíždí v 10.35 z České Lípy a s Betlémským světlem pojede přes Čížkovice, Sulejovice, Úpohlavy, Chotěšov, a Libochovice.

V Roudnici budou skauti s Betlémským světlem v 11:42, kdy dorazí vlakem z Prahy.  Tentýž vlak Betlémské světlo doveze také do Bohušovic nad Ohří – v 11.50. 

Do Štětí Betlémské světlo přiveze rychlík č. 792 z Kolína do Ústí nad Labem. Na štětském nádraží by měl být v 10.27. Lidé si pak budou moci Betlémské světlo vyzvednout v neděli 20. prosince – od 10 do 12 hodin bude k dispozici před skautskou klubovnou.

V Litoměřicích si můžete pro Betlémské světlo přijít na Štědrý den do kostela Všech svatých. K dispozici plamínek bude také 23. 12. od 13 do 16 hodin na Dómském náměstí v rámci akce „Živý Betlém.“

Betlémské světlo mezi věřícími symbolizuje naději, přátelství a mír. Je to světlo, které překonává tmu. V Česku se o tuto tradici, která se zrodila v roce 1986, starají skauti a skautky.

Přesnou mapu s časy rozvozu (nejen) na Litoměřicko najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -