Neděle, 28 dubna, 2024
20.8 C
Litoměřice
DomůKulturaO prohlídky KD Říp byl velký zájem, v sobotu budou pokračovat

O prohlídky KD Říp byl velký zájem, v sobotu budou pokračovat

Roudnice nad Labem – Druhý adventní víkend se v Roudnici nad Labem nesl v duchu prohlídek historických objektů. Prohlídky románského hradu, barokního zámku a věže Hláska opět přilákaly desítky zájemců o historii. Ovšem ještě daleko větší zájem byl o prohlídky nově zrekonstruovaného Kulturního domu Říp na Husově náměstí.

Společnost Říp, o.p.s. připravila komentované prohlídky celého areálu KD Říp, včetně prostor, kam se běžný návštěvník kulturních pořadů při standardním provozu nedostane. Každý návštěvník dostal vytištěný kvíz týkající se historie kulturního domu.

Prohlídka začínala v tzv. domečku, přilehlém objektu ke KD Říp, kde po rekonstrukci nově vznikly dvě patra šaten pro účinkující, včetně kompletního sociálního zázemí. Návštěvníci si mohli prohlédnout i další prostory různých salónků, které v KD vznikly a budou využívány při různých typech akcí. Prohlídka byla zakončena ukázkou nové kinotechnologie v hlavním sále. Na úplný závěr byly organizované skupiny pozvány do Caffé Říp, kde po odevzdání kupónu z vyplněného kvízu dostali návštěvníci teplý nápoj zdarma.

Kapacita prohlídek byla plně využita a vzhledem k velkému zájmu budou prohlídky umožněny ještě 12. 12. při konání adventních trhů. Opět bude nutná rezervace vstupenky za symbolickou 1Kč na prohlídku objektu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -