Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Litoměřicích si nechali narůst knír, podporují Movember

V Litoměřicích si nechali narůst knír, podporují Movember

Litoměřice – Víte, že chlapi v Litoměřicích podporují Movember? Osvětovou akci upozorňující na rizika rakoviny varlat a prostaty ve městě propagují hned dvě party. Zatímco ta s názvem „ÚTERNÍ SCHŮZE“ je v rámci možností organizovaná a prevenci pánských nemocí propaguje celý listopad, „ZE BY TO BYL KNÍR“  vznikla víceméně náhodou a někteří její členové v průběhu roku podporují i jiné charitativní aktivity a nadace.

Úterní schůze je neformální chlapská komunita složená převážně z lidí, kteří mají rádi fotbal nebo s ním dokonce někdy měli co dočinění. Ve skupině jsou hlavně bývalí nebo současní hráči a trenéři FK Litoměřicko a jejich fanoušci. Movember se chlapi rozhodli podpořit už potřetí.

Na své facebookové stránce (kterou najdete ZDE)  skupina zveřejnila fotografickou koláž s prosbou o „TO SE MI LÍBÍ.“ Každý facebookový „Lajk“ u příspěvku měl hodnotu 19,- Kč, které zaplatili přímo členové „ÚTERNÍ SCHŮZE.“ Protože někteří se rozhodli pomoci přímo finanční částkou, nakonec se díky této akci vybralo neuvěřitelných 8411,- Kč. K akci se dodatečně připojili ještě další lidé a výsledná částka se vyšplhala na 10.140,- Kč. Peníze ÚTERNÍ SCHŮZE zítra pošle Nadačnímu fondu Muži proti rakovině.

„Letošní čtvrtý ročník naší akce byl zatím vůbec nejúspěšnější, což velmi nás těší. Je skvělé, že se každý rok zapojuje víc a víc lidí. Zdraví máme jen jedno a muži o něm obecně mluví dost neradi. Snad se nám podařilo tohle tabu aspoň trochu prolomit. Nejdůležitější ze všeho je totiž prevence a nebát se o svých problémech s někým mluvit. Vhodné také je zahodit zbytečnou mužskou pýchu a zajít si na vyšetření,“ uvedl sekretář a tiskový mluvčí ÚTERNÍ SCHŮZE Martin Pechatý.

Neméně aktivní je i skupina „ZE BY TO BYL KNÍR“ v čele s Radkem Schejbalem.

„Každý z nás se někdy s nějakou zákeřnou nemocí setkal, a tak jsme s mými dvěma bratry rozhodli, že pomůžeme a vybrali jsme právě Movember, protože v Česku není tak známý, jak by bylo potřeba.  Původně jsme chtěli Nadačnímu fondu Muži proti rakovině pomáhat jen ve třech, ale záhy se k nám začali přidávat naši přátelé a známí a časem z toho vznikla skupina s vlastním názvem. A to i přesto, že nejsme nijak organizovaní. Chceme jen pomoct,“ vysvětlil Radek Schejbal. Na dobrou věc už pánové ze skupiny ZE BY TO BYL KNÍR mezi sebou vybrali 12.345,- Kč.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -