Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyÚstecká ZOO má nového tuleně, dorazila samička z Francie

Ústecká ZOO má nového tuleně, dorazila samička z Francie

Ústí nad Labem – Zoologická zahrada v Ústí nad Labem má nový přírůstek! V pátek 13. listopadu dorazila mladá tulení samička. Jmenuje se Ayma. Narodila se letos v létě ve Francii.

Ústecká ZOO chová tuleně od roku 2001 – tehdy do ZOO přišel samec Junior a samice Jenny. V roce 2013 zrekonstruovala jejich bazén, za což si odnesla ocenění v prestižní soutěži Bílý slon.

Je to už druhý tuleň, který se letos v ústecké ZOO zabydlel – na Aymu čeká samec Robbie.

Tuleni obecní patří mezi ploutvonožce obývající severní oblasti Tichého a Atlantického oceánu. Zatímco po souši se pohybují pomalu a neohrabaně, ve vodě se jedná o velmi rychlé a schopné plavce. Živí se především rybami a dalšími mořskými tvory, které loví v hloubce kolem dvou set metrů, avšak jsou schopni dosáhnout až dvojnásobek tohoto ponoru. Hlavními predátory tuleňů jsou především kosatky, žraloci a lední medvědi. Další nebezpečí hrozí ze strany nadměrného rybolovu a ztráty přírodních pobřežních oblastí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -