Úterý, 23 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůSportHokejPoprvé po pauze doma! Stadion v Kalich Areně dnes vyzve Jihlavu

Poprvé po pauze doma! Stadion v Kalich Areně dnes vyzve Jihlavu

Litoměřice – První domácí zápas po pauze je tu! Stadion přivítá na ledě Kalich Areny Jihlavu, se kterou se letos ještě neutkal. Utkání 12. kola Chance ligy tak bude pro oba celky vzájemnou premiérou ročníku 2020/2021. Zatímco kališníci po přestávce padli se Vsetínem, Dukla porazila Havířov a bude chtít pokračovat na vítězné vlně. Litoměřičti naopak hodlají smazat minulou porážku. Duel začíná netradičně už v 16:30, podaří se Stadionu uspět?

Čekání na restart je u konce. Stadion se poprvé po nucené pauze představí doma, kde přivítá Jihlavu. S Duklou se v letošní sezoně utká poprvé, a tak půjde o vzájemné premiérové střetnutí ročníku 2020/2021.

Zatímco kališníci odehráli prozatím v přerušené sezoně sedm zápasů, v nichž mají negativní bilanci tří výher a čtyř porážek, Jihlavští mají na kontě o jeden duel víc. K tomu se mohou pyšnit pozitivním skóre – v šesti utkáních triumfovali a jen dvakrát padli, což je katapultovalo na druhou příčku tabulky.

I po konci nucené pauzy se celku z Vysočiny dařilo, když doma srazil Havířov výsledkem 2:1 v prodloužení. Stadion oproti tomu nezískal ani bod. Na vsetínském Lapači prohrál s Valachy těsně 5:4. Svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka si tak budou chtít spravit chuť a zužitkovat výhodu domácího ledu.

Naposledy se oba týmy utkaly v základní části loňské sezony, kdy proti sobě nastoupily dvakrát. Jednou se radovala Dukla, která vyhrála 2:1 po nájezdech, jednou slavili Litoměřičtí (3:1).

Z pohledu produktivity táhne Duklu Jiří Fronk, který prozatím vsítil pět branek, k nimž přidal čtyři asistence. S pěti trefami je navíc i nejlepším střelcem klubu. Na paty mu šlapou s osmi kanadskými body za tři trefy a pět nahrávek Tomáš Čachotský a Jakub Illéš.

Na straně Stadionu vládne statistikám Patrik Miškář. Litoměřická čtrnáctka obtěžkala konto soupeřů třemi brankami, k nimi přidala sedm asistencí. Největším snajprem týmu je Matěj Beran se čtyřmi góly.

Jak si kališníci proti Dukle povedou? Zápas začíná dnes v netradičních 16:30 a fanoušci ho mohou sledovat živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -