Čtvrtek, 18 dubna, 2024
6.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceAdvent na tržnici zahájí litoměřičtí Srdcaři

Advent na tržnici zahájí litoměřičtí Srdcaři

LITOMĚŘICE – Další ročník má za sebou anketa Srdcař Litoměřic. I tentokrát mohli Litoměřičané nominovat nadšené obyvatele města, kteří se snaží pomáhat ostatním. Loňskými pomyslnými vítězi byli Lucie a Vratislav Baudlerovi a jejich Nadační fond BigMAT. Zároveň se stali patrony letošního ročníku s podtitulem VIDĚT SRDCEM

V loňském roce proběhlo slavnostní předání v sále litoměřického hradu. Tentokrát s ohledem na vývoj epidemiologické situace bude program přenášen živě díky Regionální televizi Ústecka a Litoměřicka24.cz z Tržnice Felixe Holzmanna. 

“Ve spolupráci s iniciativou Liťák si pomáhá, jsme připravili na první adventní neděli nejen vlastní předání ocenění, ale také vánoční pohádku Sváťova dividla a vystoupení Podřipského žesťového kvintetu. Během koncertu bude také rozsvícen vánoční stromek přímo na tržnici,” uvedla koordinátorka Zdravého města Litoměřice a MA21 Irena Vodičková.

S rozšířeným programem přišli zástupci iniciativy Liťák si pomáhá.

“Proti první koronavirové vlně, kdy byli nedostatkovým zbožím roušky a dezinfekce, jsme se tentokrát rozhodli pomoci hlavně přinášet dobrou náladu. Projekt Advent na tržnici má přinést adventní atmosféru, pohodu a příjemnou náladu bez nákupního shodu ve znamení setkání s přáteli v klidu vánočně nazdobené Tržnice Felixe Holzmanna. Nebude chybět stromeček, reprodukovaná hudba každý den a krátký kulturní program každou adventní neděli,” přiblížil připravovaný program Vratislav Baudler. 

Program bude s ohledem na postupná uvolňování možný navštívit přímo nebo alespoň sledovat živě na sociálních sítích. 

Neděle 29. listopadu 16:00 až 18:30

Program první adventní neděle je spojen s předáváním ocenění Srdcař Litoměřic, které proběhne v režii Zdravého města Litoměřice. 

16:00 Sváťovo dividlo – vánoční pohádka zakončena rozsvícením stromku
16:45 Podřipský žesťový kvintet – oblíbené koledy
17:00 Srdcař Litoměřic

Neděle 6. prosince 16:00 až 18:00

Druhá adventní neděle bude věnována předání šeku Nadačního fondu BigMAT a vyhodnocení letošní akce VIDĚT SRDCEM. Připravuje se také drobný kulturní program.

Program by mohl být spojený s Mikulášskou nadílkou na tržnici. Speciální stezkou odvahy v přímém přenosu, kdy musí cestou děti splnit několik drobných úkolů a Mikuláš s čertem v rouškách budou předávat balíčky dětem. 

Vše za využití předností tržnice – při dodržení všech hygienických opatření je možné uspořádat tuto drobnou kulturní akci a můžeme ukázat i výhody tržnice jako prostor o bezpečnému vyzvedávání zásilek (bedýnek) z Litoshopu. 

Sobota 12. prosince 10:00 až 17.00

Kavárna Fér Kafe přesouvá na tržnici své zimní aktivity a přesunutý bude i Adventní jarmark šikovných lidí z regionu. Program bude zakončený hudebním vystoupením v 16:00. 

Neděle 20. prosince 16:00 až 17:00

Ve spolupráci s Litografickou dílnou Litho – Lito se mohou děti těšit na vánoční pohádku. Pokud vše půjde dobře, tak za účasti omezeného počtu návštěvníků. Opět i v přímém přenosu.

Každý pátek 7:00 až 13:00 Farmářské trhy nejen s vánočním zbožím.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -