Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePotravinové bance dochází jídlo, sází proto na sobotní Sbírku

Potravinové bance dochází jídlo, sází proto na sobotní Sbírku

LitoměřiceZásoby jídla v Potravinové bance Ústeckého kraje pomalu docházejí. Poptávka po potravinové pomoci přitom neustále roste. A to i vzhledem k aktuální situaci. Na Potravinovou banku se totiž stále častěji obracejí samoživitelky ve finanční tísni nebo osamělí senioři. Žádostí o pomoc je o 20 % více než loni touto dobou.

Pomozte tuto sobotu 21. listopadu doplnit sklady Potravinové banky a pomozte tak těm nejpotřebnějším! Sbírka bude probíhat od 8 do 18 hodin.

Stačí nakoupit v některém ze zapojených obchodů a trvanlivé potraviny odevzdat dobrovolníkům za pokladnami. Pomohou hlavně konzervy, těstoviny, přesnídávky a dětská výživa a také základní drogérie – zubní pasty, vlhčené ubrousky a dětské pleny.

Váš nákup poputuje rovnou do Potravinové banky a odtud dále k organizacím, které pracují s lidmi v nouzi. V každé zapojené prodejně budou dva dobrovolníci v zelených zástěrách s logem akce.

Který z obchodů ve Vašem okolí se do Sbírky potravin zapojil, zjistíte ZDE.

V Litoměřicích můžete pomoci nákupem v Lidlu nebo v Albertu, v Roudnici se k akci připojuje Tesco a Billa. V Ústí nad Labem se k akci připojil například Globus a Billa v OC Forum.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -