Úterý, 19 března, 2024
2.7 C
Litoměřice
DomůKulturaMěstská kulturní zařízení budují novou únikovou hru a přesouvají kulturní program

Městská kulturní zařízení budují novou únikovou hru a přesouvají kulturní program

Městská kulturní zařízení v Litoměřicích (MKZ) řeší v těchto dnech přesuny termínů kulturního programu, který se s ohledem na vládní nařízení konat nemůže.

„Téměř pro všechna plánovaná představení se podařilo najít náhradní termíny. Pokud je představení přesunuto, vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín. Chce-li někdo přesto vstupenku vrátit, je mu hodnota zakoupených vstupenek vrácena formou kreditu na dárkovou kartu MKZ. Pokud se ve výjimečných případech představení zruší, vracíme návštěvníkům v případě zájmu hotovost,“ popsala aktuální situaci ředitelka městských kulturních zařízení Věra Kmoníčková.

„Ples jara“, který se v březnu nemohl s ohledem na první koronakrizi konat, byl zcela vyprodaný. Náhradou se stal „Podzimní ples“ chystaný na 14. listopadu. Bohužel i ten musel být s ohledem na epidemickou situaci zrušen. Vstupenky je možné vrátit na recepci MKZ, kde je pro veřejnost otevřeno vždy ve středu od 9 do 17 hodin. „Plánovali jsme také uspořádat tradiční Vánoční ples, i ten však musíme v letošním roce oželet. Naštěstí jsme vstupenky nezačali prodávat,“ informuje Věra Kmoníčková.

Termíny maturitních plesů na oslavu ukončení středoškolského studia mají již studenti rezervované, pro případné zájemce je ještě pár termínů volných. MKZ věří, že plesy se již budou moci konat. Pokud to přece jen v klasických termínech od ledna do března nebude možné, jsou MKZ ochotna maturantům nabídnout jakýkoliv termín pozdější.

Čas koronakrize je i v MKZ využíván k inovacím. „V těchto dnech probíhá rekonstrukce pokladny a foyer v kině Máj, kde rovněž došlo k výměně vstupních dveří. Pro návštěvníky také budujeme novou únikovou hru, na kterou se já osobně moc těším. Jedná se o tajemný příběh, který se bude odehrávat v podzemí litoměřického hradu. Téma připravované únikové hry bude pro návštěvníky hodně magické a napínavé. Pokusíme se ji uvést do provozu do Vánoc,“ dodává s nadšením v hlase Věra Kmoníčková. Standardní kulturní program je v tuto chvíli chystaný od ledna 2021, zaměstnanci jsou však připraveni jednat operativně.

Autor: Iveta Hejduková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -