Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemZemřel primář chirurgického oddělení roudnické nemocnice Josef Krajník

Zemřel primář chirurgického oddělení roudnické nemocnice Josef Krajník

Roudnice nad Labem – Ve věku 77 let, po těžké nemoci, zemřel v úterý 10. listopadu bývalý primář chirurgického oddělení roudnické nemocnice Josef Krajník. Zprávu na svých stránkách zveřejnila roudnická nemocnice a potvrdila rodina. Termín posledního rozloučení stanoven nebyl.

MUDr. Josef Krajník byl mimo svou profesi chirurga velmi aktivním i ve veřejném a společenském životě. V zastupitelstvu města Roudnice nad Labem působil celkem ve třech volebních obdobích. Poprvé od roku 1998 jako zastupitel, později v  letech 2002 – 2006 a 2014 – 2018 i jako roudnický radní.

„Nejspokojenější byl, jako každý chirurg, na operačním sále. Prozpěvoval si a sršel vtipem. V jeho přítomnosti jsme všichni měli pocit, že nic není problém, všechno se vyřeší. Nebyl to pocit, byl to fakt. Na tyto pocity klidu a samozřejmé jistoty se nedá zapomenout. Dokázal nám vytvořit pracovní prostředí, ve kterém našel svůj prostor každý, kdo ho hledal. A mě je dnes ctí vedle těchto lidí pracovat a dál společně rozvíjet to, co pan primář budoval. Naučil nás to, co si sám možná ani neuvědomoval, že nemocnice a lidé v ní jsou naše druhá rodina,“ uvedla vrchní sestra roudnické nemocnice Jana Bezděková.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -