Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV celonárodní anketě „Alej roku“ bojují hned tři stromořadí na Litoměřicku

V celonárodní anketě „Alej roku“ bojují hned tři stromořadí na Litoměřicku

Litoměřicko – Víte, že právě začalo hlasování v celonárodní anketě „Alej roku?“ Letos anketa probíhá už po desáté. O titul tentokrát bojuje rekordních 134 stromořadí, přičemž tři z nich se nacházejí přímo na Litoměřicku. Podpořte je! Je to zdarma.

O titul Alej roku bojuje javorové stromořadí v Nových Kopistech, javorová alej u Dokoviček a převážně lipová alej pod Milešovkou směrem na Kostomlaty. Alej v Nových Kopistech by měla zkulturnit cestu k vlakovému nádraží. Alej u Dobkoviček zajišťuje krásný příjezd do obce, což vynikne zvláště teď na podzim. Podpořit hlasem můžete aleje ZDE. Hlasování bude probíhat až do 7. ledna příštího roku.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

Anketa ALEJ ROKU je i na facebooku – sledovat ji můžete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -