Dům dětí a mládeže Rozmarýn může školákům pomoci s úkoly

0
73

Litoměřice – Domy dětí a mládeže a střediska volného času už na jaře přišly s nápadem, jak se spojit se svými dětmi alespoň na dálku. Portál Mít kam jít přináší spoustu zábavných, ale i vzdělávacích videí, návodů a aktivit jak tanečních, hudebních, vědeckých nebo třeba sportovních. Nyní tento portál začíná pomáhat i s učením. 

Pod záložkou KAZ – Klub anonymních záškoláků aneb pomůžeme vám s učením – je jednoduchý poptávkový formulář, kde zájemci z řad žáků základních škol vyplní pouze své jméno (může být i přezdívka) a e-mailový kontakt. Dále už jen vyberou předmět, se kterým potřebují poradit, a třídu, do které chodí. Tato poptávka se zobrazí všem 200 střediskům, která jsou v portálu registrována, a jakmile pedagog volného času, který bude schopen s daným předmětem pomoci, tuto poptávku přijme, s daným žákem se kontaktuje.

Schůzky budou následně probíhat na běžných internetových platformách pro on-line výuku (Zoom, MS Teams, Webex, Google Classroom atd.), tedy online z očí do očí, což je vždy vhodnější varianta než pouhá e-mailová komunikace.

V portálu je zaregistrován také litoměřický Dům dětí a mládeže Rozmarýn.

Portál Mít kam jít najdete ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Místní akční plán vzdělávání pomáhá během koronaviru učitelům i rodičům
Další článekKoronavirus zhatil otevření Kulturního domu Říp i plánované akce
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno