Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMáte nápad na rozvoj regionu? Zapojte se do příprav strategie MAS České...

Máte nápad na rozvoj regionu? Zapojte se do příprav strategie MAS České středohoří!

LITOMĚŘICKO – Bezbariérovost základní školy Boženy Němcové, modernizace učebny ZŠ  Liběšice  nebo třeba nové auto pro sbor dobrovolných hasičů v Lovečkovicích – to jsou jen některé projekty, které v minulosti podpořila Místní akční skupina České středohoří. V těchto dnech připravuje novou strategii rozvoje na období 2021 – 2027.

 To je šance pro každého, kdo má nápad na rozvoj regionu, ve kterém žije. Stačí se podívat na www.mascs.cz. Potřebné formuláře najdete v sekci SCLLD 2021+. Zapojit se mohou samosprávy, podnikatelé, neziskové organizace i fyzické osoby.

Strategie je tvořena pro správní území obcí zařazených v Mikroregionech České středohoří, Porta – Bohemica, Svazku obcí Úštěcko, na území měst Litoměřice, Terezín a obcí Chodouny, Chudoslavice, Křešice, Liběšice, Mlékojedy, Polepy, Prackovice n.L., Vrbice a Vrutice.

Místní akční skupina České středohoří financuje rozvoj regionu již od roku 2009. Za tuto dobu rozdělila do území více jak 150 milionů korun z Programu rozvoje venkova, Integrovaného operačního programu a Operačního programu zaměstnanost prostřednictvím 189 zrealizovaných projektů. Peníze byly použity například na opravy památek,  na vybudování a opravy dětských hřišť a na úpravy veřejných prostranství.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -