Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Do Německa jen v nezbytných případech, pravidla pro cestování se zpřísní

Do Německa jen v nezbytných případech, pravidla pro cestování se zpřísní

Od pondělí 2. 11. budou platit v Německu zpřísněná pravidla pro oblast cestování. Vláda a spolková země žádají, aby lidé cestovali pouze v nezbytných případech. Turistické cesty po a do Německa nejsou možné. Lidé by neměli cestovat ani za účelem návštěvy příbuzných.

Od pondělí také nebude možné ubytování v hotelových zařízeních v případě turistických cest. Ubytování v hotelových zařízeních bude možné pouze v případě pracovních/služebních cest nebo v případě existence jiného závažného důvodu.

Spolkový ministr vnitra Horst Seehofer sdělil, že dojde k posílení závojového pátrání (do vzdálenosti 30 km od hranice) za účelem kontroly dodržování opatření u cestujících, přijíždějících z rizikových oblastí (tedy i ČR). Toto opatření vychází z dohody uzavřené mezi spolkem a spolkovými zeměmi.

Spolková vláda schválila návrh zákona, který mj. obsahuje povinnost digitální registrace za účelem lepšího monitoringu u cestujících přijíždějících z rizikových oblastí. Osoby, které cestují bez závažného důvodu do rizikové oblast, neobdrží po návratu finanční kompenzace v souvislosti s povinnou karanténou.

Autor: Tisková zpráva Ústeckého kraje

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -