Pečovatelská služba farní charity se stará o více než sto klientů

0
150

Litoměřice – Terénní pečovatelská služba Farní charity Litoměřice se během léta připravovala na druhou vlnu epidemie koronaviru a posílila svůj tým o dalších šest pracovníků. O lidi ve vysokém věku, kteří mají sníženou soběstačnost, se aktuálně stará 17 pečovatelek.

Za klienty pečovatelská služba jezdí každý den i několikrát, služby poskytují od 7 do 21 hodin.

„Těžkým úkolem je nyní udržet v chodu terénní pečovatelskou službu v plné síle. Neboť klientů, o které se staráme, je mnoho a mnohdy vyžadují péči 3x denně do pozdních hodin. V této profesi je třeba si uvědomit, že pečovatelská služba poskytující pečovatelské úkony je nepostradatelným článkem systému. Pokud nám vypadne pracovník, velmi těžko jde nahradit, neboť zaměstnanci pracují zcela samostatně v přirozeném prostředí domova klienta a musí mít řádné kompetence,“ vysvětlila ředitelka Farní charity Litoměřice Karolína Wankovská.

Terénní pečovatelská služba poskytuje výhradně pečovatelskou a ošetřovatelskou péči, rozvoz obědů řeší gastronomické středisko Farní charity Litoměřice. Pečovatelky se tak mohou klientům nerušeně věnovat. Služba je poskytována do patnácti kilometrů od Litoměřic.

Ochranných prostředků a pomůcek má (na rozdíl od první vlny koronavirové epidemie) farní charita v tuto chvíli dostatek.

- Naši partneři -
Předchozí článekSezónu na Chmelaři příští rok zahájí kapela Olympic
Další článekVyhlášení kvízu Litoměřicka24 – České středohoří
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno