Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVyrobte doma hvězdu a zavěste ji do okna, projevíte tak sounáležitost

Vyrobte doma hvězdu a zavěste ji do okna, projevíte tak sounáležitost

Litoměřice – Připojte se k iniciativě města Litoměřice nazvané „Věnujte svou hvězdu“, a vyzdobte okna svých domácností, blízkých, přátel, ale i domovů pro seniory a dalších zařízení hvězdami vyrobenými s láskou a nadějí.

Česká republika je zasažená pandemií koronaviru, ale čas plyne stále stejně a blíží se advent a vánoční svátky. „Vlastnoručně vyrobenou hvězdou darovanou druhým chceme vyjádřit naději, že všichni táhneme za jeden provaz, myslíme na sebe navzájem, a i v horších časech se podporujeme,“ vysvětluje starosta Ladislav Chlupáč smysl iniciativy organizované pracovníky oddělení komunitního plánování Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích. „Chceme přivolat do našich domovů adventní pohodu, a naladit se tak na přicházející Vánoce,“ dodala vedoucí odboru Renáta Jurková.

Každý si tedy může sám nebo se svými blízkými vyrobit vánoční hvězdu jako symbol lásky, přátelství, naděje, usmíření, klidu a pohody a zavěsit ji do okna. Další pak může darovat. Fotografie hotových výrobků i nazdobených oken zasílejte do zpráv facebookové stránky Litoměřice srdcem, kde budou zveřejněny i s uvedením jmen šikovných autorů.

Autor: Filip Klieštik

Tisková zpráva města Litoměřice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -