Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyZáchranná stanice zvířat u Třebušína je plná ježků

Záchranná stanice zvířat u Třebušína je plná ježků

Třebušín – Záchranná stanice Falco v Dolním Týnci u Třebušína má aktuálně plné ruce práce. Čelí totiž každoročnímu náporu ježků. Lidé je do záchranné stanice přinášejí, protože se domnívají, že jsou příliš malí a zimu venku by nepřežili. Skutečně ohrožený je ale ježek vážící před zimou méně než půl kila.

V druhé polovině října by měl ježek vážit alespoň 350 gramů, na začátku listopadu pak 500 gramů. Ideální váha ježka se pohybuje mezi 600 – 700 gramů. Věděli jste, že během zimního spánku ježci spotřebují až třetinu své váhy?

Pokud najdete ježka u sebe na zahradě nebo v blízkosti svého domu, je dobré mu před zimou nabídnout třeba kočičí konzervu nebo kvalitní kočičí granule a také misku čerstvé, čisté vody. Jako úkryt ježkovi poslouží hromada větví a listí nebo volně přístupná hromádka kompostu v klidném koutě zahrady.

V záchranné stanici zvířat u Třebušína aktuálně mají zhruba sedmdesát ježků. Naprostá většina z nich bude ještě před zimou v dobré kondici vypuštěna do přírody, ti opravdu malí zde zůstanou pod dohledem ubytováni až do jara.

Sledujte ZÁCHRANNOU STANICI FALCO na facebooku – ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -